Hatay'da Netanyahu'nun mankeni idam edildi

GÜNDEM Yayınlanma : 13 Nisan 2026 09:22 Düzenleme : 13 Nisan 2026 09:22
Hatay'da Netanyahu'nun mankeni idam edildi
Hatay'da Netanyahu'nun mankeni idam edildi, protestocular Orta Doğu'daki zulme dikkat çekti.
Hatay'da Netanyahu'nun mankeni idam edildi

Hatay'da, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun cansız mankeni, protesto amacıyla 'idam' edildi. Etkinlik, İskenderun ilçesinde akşam saatlerinde bir grup vatandaş tarafından düzenlendi.

Hatay\

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Orta Doğu'daki gelişmelere tepki göstermek için sokakta buluşan katılımcılar, Fatih Cami önünden Ulu Cami ibadet noktasına kadar yürüdüler. Ellerindeki bayraklar ve pankartlarla slogan atan vatandaşlar, güzergah boyunca coşkulu bir şekilde destek verdiler. Yürüyüşün sonunda ise bölgede hayatını kaybedenler anıldı ve topluca dua edildi.

Hatay\

HAKSIZLIKLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Protestonun en dikkat çekici anlarından biri, kurulan idam sehpasında Netanyahu'nun cansız mankeninin 'idam' edilmesi oldu. Katılımcılar, bu mankenin fotoğraflarını ayaklarıyla ezerek tepkilerini gösterdiler. Yürüyüşe katılan Fatih Kandemir, 'Filistin başta olmak üzere; Doğu Türkistan, İran, Lübnan'da bir haksızlık, bir zulüm var. Bizim çocuklarımızın onlardan bir farkı yok. Doğrunun, Hakk'ın yanında olmak çok değerli bir şey' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.