Havadan trafik denetimleri artıyor

GÜNCEL Yayınlanma : 04 Mayıs 2025 10:07
Havadan trafik denetimleri artıyor
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025’in ilk 4 ayında helikopter ve dronlarla yapılan trafik denetimlerinde 37 bin 56 araç ve sürücüye işlem yapıldığını açıkladı. Yerlikaya, trafik güvenliğinin artırılması için denetimlerin sürdüğünü vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025 yılının ilk dört ayında hava destekli trafik denetimleri kapsamında 37 bin 56 araç ve sürücüye işlem yapıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda denetimlerin kapsamı ve sonuçlarına ilişkin detaylı bilgiler verdi.

Şehir içi ve şehirler arası kara yollarında trafik güvenliğini sağlamak amacıyla teknolojik imkanların etkin bir şekilde kullanıldığını belirten Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2025 yılının ilk 4 ayında trafik ekiplerimizce; helikopter ve dron ile havadan yapılan trafik denetimlerinde, 37 bin 56 araca/sürücüye işlem yapıldı.
Emniyet ve jandarma trafik ekiplerimizce 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında 3 milyon 619 bin 38 araç denetlendi.
Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 39 sürücüye işlem yapıldı.
Hız ihlalinde bulunan 151 bin 392, periyodik muayenesi yaptırılmamış 27 bin 197, emniyet kemeri kullanmayan 25 bin 815, sürücü belgesiz araç kullanan 16 bin 622 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 301 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte; toplam 496 bin 95 araca/sürücüye işlem yapıldı.
Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil.”

Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının önüne geçebilmek adına denetimlerin kararlılıkla süreceğini vurgularken, vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.