Hayat kurtaran şoför: Yolcunun imdadına hastanede yetişti

YAŞAM Yayınlanma : 01 Mayıs 2026 01:13 Düzenleme : 01 Mayıs 2026 01:13
Hayat kurtaran şoför: Yolcunun imdadına hastanede yetişti
Adıyaman'da bir halk otobüsü şoförü, fenalaşan yolcuyu hastaneye yetiştirmek için güzergahını değiştirerek 6 dakika içinde acil servise ulaştırdı. Yolcunun sağlık durumu iyi.

Adıyaman'da yaşanan ve takdire şayan bir olayda, halk otobüsü şoförü Mehmet Berk, güzergahı üzerindeki bir yolcunun ani rahatsızlığı üzerine tereddüt etmeden harekete geçti.

Hayat kurtaran şoför: Yolcunun imdadına hastanede yetişti 1

YOLCU SAĞLIĞI ÖNCELİK OLDU

Altınşehir-3. Çevre Yolu-Örenli hattında ilerleyen şehir içi yolcu otobüsünde seyahat eden bir yolcu aniden fenalaşarak baygınlık geçirdi. Durumu fark eden diğer yolcuların uyarısıyla Mehmet Berk, yolcunun sağlığını her şeyin üzerinde tutarak olağanüstü bir karar aldı. Kendi rotasından çıkarak aracı hızla en yakın sağlık kuruluşuna, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirdi.

Hayat kurtaran şoför: Yolcunun imdadına hastanede yetişti 2

6 DAKİKADA HAYATA DÖNÜŞ

Şoför Berk'in soğukkanlılığı ve hızlı refleksleri sayesinde otobüs, fenalaşan yolcuyu sadece 6 dakika içinde hastanenin acil servisine ulaştırdı. Diğer yolcuların da desteğiyle ayılan yolcu, hastanede sağlık ekiplerinin kontrolüne bırakıldı. Bu duyarlı davranış, toplu taşıma sürücülerinin sadece birer şoför değil, aynı zamanda anlık krizlerde hayat kurtarıcı olabileceğinin de bir göstergesi oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.