Hayvan hastalıklarıyla etkin mücadele başlatılıyor

TARIM-HAYVANCILIK Yayınlanma : 20 Ocak 2026 15:45 Düzenleme : 20 Ocak 2026 15:48
Hayvan hastalıklarıyla etkin mücadele başlatılıyor
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 31 ilçedeki Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği şubelerinin epidemiyoloji birimi yetkilileriyle kentteki hayvan hareketlerini takibe aldı. Çalışma ile hayvan hastalıklarına erken müdahale edilecek

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan hastalıklarına karşı harekete geçti. Düzenlenen toplantıda hastalıkların önlenmesi için alınması gereken tedbirler ve tedavi yöntemleri değerlendirildi.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü epidemiyoloji birimi koordinasyonunda, 2025 Yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrol Genelgesi kapsamında 31 İlçe Müdürlüğünde görevli personelin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Online gerçekleştirilen toplantıda Konya’da 2025 yılında görülen hayvan hastalıkları, muhtemel giriş-çıkış yolları, alınan ve alınması gereken tedbirler ile önleyici ve iyileştirici uygulamalar ele alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.