Hisarcıklıoğlu: Terörsüz Türkiye, tarihi bir fırsat

GÜNDEM Yayınlanma : 12 Eylül 2025 18:57 Düzenleme : 12 Eylül 2025 18:57
Hisarcıklıoğlu: Terörsüz Türkiye, tarihi bir fırsat
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun toplantısında iş dünyası temsilcileri, terörün ekonomik etkilerini ele alarak terörsüz Türkiye’nin önemini vurguladı ve ekonomik kalkınma için çözüm önerileri sundu.
Hisarcıklıoğlu: Terörsüz Türkiye, tarihi bir fırsat

İŞ DÜNYASININ TERÖRE KARŞI DURUŞU

Hisarcıklıoğlu, terörle mücadelenin ortak bir görev olduğunu ve huzurun, güvenliğin ve demokrasinin ekonomik kalkınma için olmazsa olmaz şartlar olduğunu söyledi. Uzun yıllar süren terörün ekonomiyi olumsuz etkilediğini, yatırımları kaçırdığını, insanların refahını ve huzurunu bozduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, terörsüz bir Türkiye ile bölgenin ekonomik lider olacağına işaret etti. Genç nüfusun bu dönüşümde itici güç olacağını ve mesleki eğitim programlarıyla desteklenen gençlerin istihdama katkı sağlayacağını belirtti.

ESNAF VE SANATKARLARIN GÖRÜŞLERİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, sürecin uzamasının fitneyi artırdığını ve işsizlik, ekonomik haksızlıklar ve göç gibi sorunların çözümünün acil olduğunu vurguladı. Palandöken, samimi ve katılımcı bir yaklaşımla kısa sürede karar alınması gerektiğini, aksi takdirde insanların tereddüt yaşayacağını ifade etti. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ise, konunun çok boyutlu olduğunu ve terörsüz Türkiye sürecinin güven, istikrar, yatırım, üretim ve kalkınma sağlayacağını belirtti. Sosyal diyaloğa önem verdiklerini ve gençlerle kadınlara yönelik projeler geliştirmeyi tercih ettiklerini dile getirdi. Akkol, bölgede yüksek oranda kayıt dışı istihdam olduğunu ve 900 bin kişilik ilave istihdam oluşturma potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

TARIMIN ÖNEMİ VE TERÖRÜN ETKİSİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, terörün sadece ekonomik değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal bir sorun olduğunu vurguladı. Tarım ve hayvancılığın bölge halkının geçim kaynağı ve Türkiye'nin gıda güvenliği için önemli olduğunu belirten Sezgin, terörle mücadele kapsamındaki yayla yasaklarının hayvancılığı olumsuz etkilediğini ve barış ortamında tarımsal verimde artış olacağını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.