Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen NATO Zirvesi'nde, Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait coğrafi işaretli lezzetler akşam yemeğinde dünya liderlerine sunuldu. Bu lezzetler arasında Bitlis’in önemli bir değeri olan Hizan karakovan balı da yer aldı.

GASTRONOMİ MİRASIMIZI TEMSİL EDİYOR
Zirvenin başlangıç menüsünde Trabzon tereyağı ile birlikte sunulan Hizan karakovan balı, Türkiye'nin zengin gastronomi mirasını temsil eden seçkin ürünler arasında gösterildi. Kendine has aroması ve doğal üretim yöntemi ile bilinen Hizan karakovan balının, uluslararası düzeyde düzenlenen bu önemli organizasyonda tercih edilmesi, Bitlis için büyük bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

BİTLİS İÇİN BÜYÜK GURUR
Hizan karakovan balının NATO Zirvesi'nin menüsünde yer alması, Bitlis'te sevinçle karşılandı. AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, bu durumu büyük bir gurur kaynağı olarak nitelendirirken, Bitlis'in coğrafi işaretli ürünlerinin uluslararası alanda daha fazla görünürlük kazanması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Hizan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Seyithan Ekinci ise, bu gelişmenin üreticilerin motivasyonunu artıracağını ifade etti. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ da, Hizan karakovan balının Bitlis’in en önemli marka değerlerinden biri olduğunu ve bu tür organizasyonlarda yer almasının büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı.







