Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman'da yaptığı açıklamalarda, hızlı tren ağının sadece yurt içindeki büyük şehirlere değil, Akdeniz'e ve hatta uluslararası güzergahlara kadar genişleyeceğini müjdeledi.

AKDENİZ BAĞLANTISI VE BASRA'YA UZANAN HAYaller
Bakan Uraloğlu, Karaman'dan hareket edecek hızlı trenin artık sadece Konya, İstanbul ve Ankara'ya değil, Akdeniz'e de ulaşacağını vurguladı. Bu hattın ilerleyen zamanlarda Irak'ın Basra Limanı'na kadar uzanacağını belirten Uraloğlu, Sultan Abdülhamid Han döneminde yapılan Hicaz Demiryolu'nun da bu ağa entegre edilerek Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan'a kadar bir bağlantı kurulacağını ifade etti. Bu vizyoner projelerle Türkiye'nin lojistik kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

KARAMAN'DA DEV YATIRIMLAR VE GELECEK PLANLARI
Uraloğlu, Karaman'a bugüne dek 68 milyar TL'lik yatırım yapıldığını, bölünmüş yol uzunluğunun 19 km'den 175 km'ye çıkarıldığını ve kentin hızlı trenle tanıştırıldığını hatırlattı. Demiryolu hattının Ulukışla üzerinden Mersin'e bağlanacağını, Aksaray ve Ulukışla'dan Mersin'e inen demiryolu ihalesinin de yapıldığını belirtti. Ayrıca, Gaziantep'e kadar giden hattın ötesinde Basra Limanı'na kadar uzanacak planların olduğunu dile getirdi. Bakan Uraloğlu, 90'lı yıllardaki ekonomik belirsizlik günlerinin geride kaldığını ve artık 50 yıllık planların yapıldığı bir Türkiye'ye ulaşıldığını söyledi.
TERÖRÜZ TÜRKİYE VE CUMHUR İTTİFAKI'NIN GÜCÜ
Konuşmasında 'Terörsüz Türkiye' sürecine de değinen Bakan Uraloğlu, Suriye'deki gelişmelerin bu sürecin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti. Cumhur İttifakı ile güçlü bir birlikteliklerinin olduğunu ve bu birliğin bozulmaması temennisinde bulundu. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Orta Doğu'daki sıkıntılara ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen bir 'güven adası' konumunda olduğunu vurguladı. Teşkilatların vatandaşın gönlüne girmeye devam edeceğini ve hizmetin süreceğini ifade etti.







