HKÜ'de Öğretmenler Günü coşkusu: Şehit öğretmenler gözyaşlarıyla anıldı, 10 bin yeni fidan toprakla buluştu

YAŞAM Yayınlanma : 24 Kasım 2025 17:33 Düzenleme : 24 Kasım 2025 17:33
HKÜ'de Öğretmenler Günü coşkusu: Şehit öğretmenler gözyaşlarıyla anıldı, 10 bin yeni fidan toprakla buluştu
HKÜ'de düzenlenen Öğretmenler Günü kutlamasında şehit öğretmenler anıldı, Kalyon Vakfı 10 bin fidan dikti ve Fatma Şahin üniversiteye tam destek sözü verdi.
HKÜ'de Öğretmenler Günü coşkusu: Şehit öğretmenler gözyaşlarıyla anıldı, 10 bin yeni fidan toprakla buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen 'Cumhuriyetin Işığında Öğretmenin Bir Günü' temalı kutlama programı, duygu dolu anlara sahne oldu. Program, Eğitim Fakültesi koordinatörlüğünde HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti ve saygı duruşu ile Özel Eğitim Topluluğu öğrencilerinin işaret diliyle İstiklal Marşı'nı seslendirmesiyle başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kalyon Vakfı Başkanı Reyhan Kalyoncu, HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latife Özaydın'ın yanı sıra eğitim yöneticileri, öğretim üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

ŞEHİT ÖĞRETMENLER MİNNETLE ANILDI

Programda 'Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mezunu Öğretmenlerden Haber Var' konulu video kolaj gösterimi yapıldı ve Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ile Ayşenur Alkan başta olmak üzere tüm şehit öğretmenler minnet ve şükranla yad edildi. Kalyon Vakfı Başkanı Reyhan Kalyoncu, açılış konuşmasında sadece bir günü değil, umutları büyüten, gönülleri ısıtan ve geleceğe dair inancı tazeleyen büyük bir aileyi kutlamak için bir araya geldiklerini vurguladı. 'Bu salonu dolduran sıcaklık ve heyecan, ülkemizin yarınlarına dair duyduğumuz güçlü inancın en parlak işaretidir. Onun için öğretmenlerimiz var olsun, yaydıkları ışık daim olsun' ifadelerini kullandı.

10 BİN FİDANLIK ANLAMLI HEDİYE

Kalyoncu, programın devamında katılacağı fidan dikimi törenine de değinerek, Kalyon Vakfı olarak dikilen 11 milyon fidana Kilis'te 10 bin zeytin ve fıstık fidanı daha ekleneceğini belirtti. Bu fidanları üniversitenin değerli hocaları adına diktiklerini ve öğretmenler günü anısına böyle bir armağan sunmaktan onur duyduklarını söyledi. HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ise öğretmenliğin Türkiye'nin geleceğini şekillendiren en güçlü meslek olduğunu vurgulayarak, üniversitenin eğitimdeki güçlü kadrosuna ve mezunlarının başarısına dikkat çekti. 'Hasan Kalyoncu Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin en nitelikli öğretmen adaylarını yetiştirmeyi sürdürüyor. Mezunlarımızın ülkenin dört bir yanında ortaya koyduğu başarı, bizlere gurur vermektedir' dedi.

FATMA ŞAHİN'DEN TAM DESTEK SÖZÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Bugün nasıl bir çocuk yetiştirdiğimiz çok önemli' diyerek eğitimin ve değerler bilincinin altını çizdi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi akademisyenlerine teşekkür eden Şahin, Avrupa'nın en büyük engelli merkezinin kurulmasında üniversitenin önemli katkı sağladığını belirterek, 'Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin yapmak istediği her şeyin altına Fatma Şahin olarak imzamı atıyorum' şeklinde konuştu. Program, müzik ve halk oyunları gösterisi ile toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.