Hopa'da kadın gönüllülerden 8 Mart mesajı: Hayat kurtarmak cinsiyet tanımaz

YAŞAM Yayınlanma : 08 Mart 2026 14:31 Düzenleme : 08 Mart 2026 14:31
Hopa'da kadın gönüllülerden 8 Mart mesajı: Hayat kurtarmak cinsiyet tanımaz
Hopa'da HOPAK kadın gönüllüleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde arama kurtarma çalışmalarını anlattı ve kadınların her alanda güçlü olmasını vurguladı.
Hopa'da kadın gönüllülerden 8 Mart mesajı: Hayat kurtarmak cinsiyet tanımaz

Artvin’in Hopa ilçesinde, Hopa Arama Kurtarma (HOPAK) ekibinin kadın gönüllüleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde önemli mesajlar verdi.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ ANLATILDI

Kadın gönüllüler, mikrofon başına geçerek, zorlu arazi şartlarında nasıl görev aldıklarını ve yaşadıkları operasyonları anlattılar. HOPAK’ın kadın üyeleri, afet durumlarında aktif rol alarak, hayat kurtarmanın cinsiyeti olmadığını bir kez daha gösterdi. Zorlu şartlar altında karşılaştıkları zorlukları aşarak, insan hayatına dokunmanın kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirttiler.

TOPLUMSAL KALIPLARI YIKIYORLAR

Gönüllü kadınlar, arama kurtarma gibi zorlu bir alanda görev yaparak, toplumsal kalıpları yıkmanın önemini vurguladılar. Katıldıkları operasyonlarda hem fiziksel hem de duygusal açıdan yoğun anlar yaşadıklarını ifade eden ekip üyeleri, kadınların her alanda başarılı olabileceğini gösterdiklerini dile getirdi. Konuşmalarının sonunda, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadınların hayatın her alanında daha güçlü ve görünür olması temennisinde bulundular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.