İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, düzenlenen 2026-2027 Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Riva’da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı.

SPORUN TOPLUMSAL ÖNEMİ
Bakan Çiftçi, sporun yalnızca bir etkinlikten ibaret olmadığını, toplumun her kesimini etkileyen güçlü bir sosyal alan olduğunu vurguladı. "Sporda huzur, Türkiye’nin huzuru demektir. Huzuru hayatın her alanında birlikte tesis edecek, güvenliği el birliğiyle sağlayacağız" dedi. Toplantıda, spor güvenliği stratejilerinin güçlendirilmesi, şiddet ve düzensizliğin önlenmesi konuları ele alındı.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILACAK
Bakan Çiftçi, bu sezon 127 müsabaka güvenlik amirinin görev alacağını belirterek, güvenliği sağlamak için proaktif bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti. Ayrıca, güvenlik için 1 milyon 277 bin polis ve 335 bin özel güvenlik görevlisinin görevlendirileceğini açıkladı. Çiftçi, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara karşı dikkatli olunması gerektiğini de dile getirdi.








