İHA muhabirleri AGC ödüllerinde iki zaferle dikkat çekiyor!

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 22 Kasım 2025 23:33 Düzenleme : 22 Kasım 2025 23:33
İHA muhabirleri AGC ödüllerinde iki zaferle dikkat çekiyor!
AGC'nin 2024 ödüllerinde İHA muhabirleri iki ödül kazandı, konuşmalarda gazetecilik yasası ihtiyacı vurgulandı.
İHA muhabirleri AGC ödüllerinde iki zaferle dikkat çekiyor!

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 2024 Yılın Gazetecileri Ödülleri, Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İHA muhabirleri Süleyman Ekin ve Suat Metin’in ödüller aldığı etkinlikte, gazetecilik mesleğine dair önemli mesajlar paylaşıldı. Törene AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Dirgen Özdemir ve birçok yetkili katıldı.

ÖDÜL KAZANAN ÇALIŞMALAR

İHA muhabiri Süleyman Ekin, 'Namazı Kaçıran Cemaat Saldırganı Taşla Kovaladı' adlı televizyon haberiyle En İyi Televizyon Haberi ödülünü aldı. Suat Metin ise 'Gole Bakış' fotoğrafıyla Yılın En İyi Spor Fotoğrafı ödülünü kazandı. Diğer kategorilerde de çeşitli gazetecilere ödüller verildi, örneğin Anadolu Ajansı’ndan Ayşe Yıldız ekonomi dalında ödüllendirildi.

KONUŞMALARDA MESLEK YASASI VURGUSU

AGC Başkanı İdris Taş, gazetecilik meslek yasasının gerekliliğini vurguladı ve bu yasa olmadan sorunlar yaşandığını belirtti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Dirgen Özdemir, gazeteciliği toplumun vicdanı olarak tanımladı. Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, meslek yasasının partiler üstü bir konu olduğunu ve gazetecileri güçlendireceğini ifade etti. Tören, ödüllerin dağıtılması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Etkinlikte, yazılı basın, televizyon, fotoğraf ve radyo gibi dallarda birçok ödül sahiplerini bulurken, genç iletişimcilere de başarıları için teşvik verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.