İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı doruk noktaya ulaştı. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kubat, akademik personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

MEZUNİYET TÖRENİNE YOĞUN İLGİ
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Törende açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kubat, fakültenin 1992 yılından bu yana büyük bir gelişim kaydettiğini ifade etti. Türkiye'deki 112 İlahiyat Fakültesi arasında 12. sırada yer alarak akreditasyon belgesi alan saygın bir kurum olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Mezunlara hitaben, "İlahiyat eğitimi yalnızca bilgi edinmek değil, aynı zamanda hikmeti, ahlakı ve sorumluluğu kuşanmak demektir. Kendinizi asla sıradan öğrenciler olarak görmeyin," dedi.

BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT!
Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat, üniversitenin 51 yıllık köklü geçmişine vurgu yaparak İlahiyat Fakültesinin akademik kadro zenginliğiyle üçüncü sırada yer aldığını belirtti. Günümüzde bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını ancak bilgi kirliliğinin arttığını söyleyen Akpolat, mezunlara sorumluluklarını hatırlatarak, "Dinin özünden uzaklaştırılarak istismar edilmesini engelleyecek, doğrulanmış bilgisiyle topluma rehberlik edecek önderlere ihtiyacımız var," dedi. Mezuniyetin yalnızca akademik bir başarı değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk taşıdığını vurgulayan birincilikle mezun olan Gülizar Şatıroğlu, eğitimlerinin kendilerine zulme karşı dik durmayı ve mazlumun sesine duyarlı olmayı öğrettiğini belirtti. Tören, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ve geleneksel kep fırlatma seremonisiyle sona erdi.










