İletişim Başkanı Duran, Suriye'li Bakan el-Mustafa ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi

EKONOMİ Yayınlanma : 30 Mart 2026 02:52 Düzenleme : 30 Mart 2026 02:52
İletişim Başkanı Duran, Suriye'li Bakan el-Mustafa ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı el-Mustafa ile İstanbul'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi ve dezenformasyonla mücadele konularında iş birliği yapacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İstanbul'da Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (STRATCOM Zirvesi) 2026 çerçevesinde Suriye Arap Cumhuriyeti Enformasyon Bakanı Dr. Hamza el-Mustafa ile bir araya geldi.

VERİMLİ GÖRÜŞME

Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suriye Enformasyon Bakanı ile gerçekleştirdikleri verimli görüşmeyi vurgulayarak, bölgede karşılaşılan iletişim sorunları, dezenformasyonla mücadele ve doğru bilginin kamuoyuna ulaşması konularında kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bölgesel iş birliğini artıracak adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE STRATEJİLERİ

Suriye Enformasyon Bakanı Hamza el-Mustafa ise, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini dile getirdi. STRATCOM Zirvesi'nin, bilgi ve geleneksel medyayı iletişime dönüştürme açısından önemine dikkat çeken Mustafa, bu etkinliğin bölgede ve dünyada saygın bir yere sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye ile Suriye arasındaki iletişim alanındaki ilişkilerin gelişmesi gerektiğini belirtti. Mustafa, Türkiye’nin dezenformasyonla mücadelede sahip olduğu deneyimin Suriye için büyük önem taşıdığını ifade ederek, bu alanda halkın farkındalığını artırmanın önemine değindi. Medya sektörünü nesnellik ve profesyonellik ilkeleri çerçevesinde yeniden yapılandırmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.