Karşılaşma boyunca yaşanan olaylar, sporseverlerin tepkisini çekerken, Ilgın’da emniyet önlemlerinin yetersizliği eleştiri konusu haline geldi.
Prosedür gereği deplasman takımı taraftarlarının misafir tribününde yer alması gerekirken, Ilgın İlçe Stadı’nda bu kural ihlal edildi. Sayıca oldukça fazla olan Ladikli futbolseverler misafir tribününde yerlerini alırken, Ilgınlı bazı taraftarların da aynı tribünde bulunması dikkat çekti. Taraftar gruplarının iç içe oturması, zaman zaman sözlü atışmaların ve gerginliklerin yaşanmasına neden oldu.

Maç öncesinde ve esnasında yaşananlar, güvenlik güçlerinin yetersizliğini net bir şekilde ortaya koydu. Ilgın İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün sadece üç personelle maça gelmesi, yaklaşık 500'e yakın taraftarın bulunduğu bir karşılaşma için büyük bir güvenlik açığı yarattı. Özellikle Ilgın tribünlerinden yükselen küfürlü tezahüratlar, sahaya atılan yanıcı maddeler ve hakeme yönelik baskı ortamı maçın kontrolünü zorlaştırdı.

Karşılaşmanın orta hakemi Hüseyin Çiğil, 80. dakikada Ilgın tribünlerinden gelen yanıcı maddeler sonrası maçı durdurdu ve soyunma odasına yöneldi. Bu kritik anda sahaya herhangi bir resmi güvenlik müdahalesi yapılmadı. Tribünlerdeki gerilime bizzat Ilgın İdmanyurdu teknik heyetinin müdahale etmesi ise organizasyondaki güvenlik zafiyetini adeta gözler önüne serdi.







