İnönü Üniversitesi, Malatya Tanıtım Günleri'nde ebru ve kaligrafi ile öne çıktı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 24 Ekim 2025 09:56 Düzenleme : 24 Ekim 2025 09:56
İnönü Üniversitesi, Malatya Tanıtım Günleri'nde ebru ve kaligrafi ile öne çıktı
İnönü Üniversitesi, Malatya Tanıtım Günleri'nde geleneksel ebru ve kaligrafi workshoplarıyla dikkat çekti; Dr. Tahsin Bozdağ'ın liderliğinde kültürel etkileşim sağlandı.

İnönü Üniversitesi, 16-19 Ekim tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen 7. Malatya Tanıtım Günleri'nde etkileyici bir performans sergiledi. Üniversiteyi temsilen Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nden Dr. Tahsin Bozdağ, geleneksel sanatların inceliklerini ziyaretçilerle buluşturdu.

GELENEKSEL SANATLARIN İZİNDE

Dr. Bozdağ'ın yürüttüğü ebru ve kaligrafi workshopları, standı ziyaret eden sanat ve kültür severlerden büyük ilgi gördü. Bu etkinlikler, üniversitenin kültürel mirası yaşatma misyonunu somut bir şekilde yansıtırken, katılımcılara unutulmaz deneyimler sundu.

MALATYA'NIN ZENGİNLİKLERİ FUARDA

MADEF organizasyonuyla hayata geçirilen etkinlik, Malatya'nın tarihi dokusunu ve yöresel lezzetlerini İstanbullularla buluşturdu. İnönü Üniversitesi'nin El Sanatları Atölyesi ürünleri de fuar boyunca beğeni toplayarak, bölgenin el işçiliğindeki ustalığı gözler önüne serdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.