İsmet İnönü anısına özel konser düzenlendi

GÜNDEM Yayınlanma : 20 Aralık 2025 04:21 Düzenleme : 20 Aralık 2025 04:21
İsmet İnönü anısına özel konser düzenlendi
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası, İsmet İnönü anısına düzenlenen konserde önemli eserler seslendirdi.

ANKARA - İsmet İnönü'yü Anma Haftası kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile Bilkent Senfoni Orkestrası, ortak bir konser düzenledi.

İNÖNÜ'YÜ ANMA HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Cumhuriyet döneminde çok sesli müziğin gelişimine katkı sağlayan İsmet İnönü, vefatının 52. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde anıldı. Bu konser de, İnönü'nün müziğe olan destekleyici yaklaşımını hatırlatmak amacıyla gerçekleştirildi.

KONSERDE GÜZEL PERFORMANSLAR

CSO, Ankara Ziraat Bankası Ana Salonu'ndaki konserde, Şef Rengim Gökmen yönetiminde Gustav Mahler'in 'Senfoni No. 2 'Diriliş' Do minör' eserini seslendirdi. Konserde soprano Ezgi Karakaya ve mezzo soprano Tuğba Mankal solist olarak yer aldı. Ayrıca, Burak Onur Erdem şefliğindeki Devlet Çoksesli Korosu da orkestraya eşlik etti. Konsere İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker de katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.