Isparta'da motosiklet denetimi: 120 sürücüye ceza, 39 motosiklet trafikten men edildi

ASAYİŞ Yayınlanma : 24 Eylül 2025 18:16 Düzenleme : 24 Eylül 2025 18:16
Isparta'da motosiklet denetimi: 120 sürücüye ceza, 39 motosiklet trafikten men edildi
Isparta'da yapılan motosiklet denetimlerinde 468 araç kontrol edildi, 120 sürücüye ceza kesildi ve 39 motosiklet trafikten men edildi. Kask takmama, kırmızı ışık ihlali gibi birçok kural ihlali tespit edildi.

Isparta'da polis ekipleri tarafından kent genelinde kapsamlı bir motosiklet denetimi gerçekleştirildi.

GENİŞ ÇAPLI UYGULAMA

Denetimlere 75 ekip ve 150 personel katıldı. Toplam 468 motosiklet kontrol edildi ve denetimler sonucunda 120 sürücüye çeşitli kural ihlalleri nedeniyle idari para cezası uygulandı.

TRAFİKTEN MEN

Ayrıca, trafik güvenliğini tehlikeye atan ciddi ihlallerde bulunan 39 motosikletin trafikten men edildiği belirtildi. Kask takmama, kırmızı ışık ihlali, yaya yollarını kullanma, ters yönde seyretme, plaka mevzuatına aykırılık, sürücü belgesi yetersizliği veya ehliyetsiz araç kullanma, alkollü araç kullanma ve abartı egzoz kullanımı gibi birçok ihlale karşı denetimler yapıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.