İşsizlikte tarihi düşüş: Gençlerde ve kadınlarda iyileşme sinyali

SİYASET Yayınlanma : 29 Ocak 2026 12:43 Düzenleme : 29 Ocak 2026 12:43
İşsizlikte tarihi düşüş: Gençlerde ve kadınlarda iyileşme sinyali
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Aralık ayında işsizliğin 2005'ten beri en düşük seviyeye indiğini, gençlerde ve kadınlarda belirgin iyileşme olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Aralık ayına ait işsizlik verilerini sosyal medya üzerinden açıkladı. Yılmaz, dezenflasyon süreciyle birlikte yürütülen ekonomik politikaların işgücü piyasasında olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

İŞSİZLİK 2005'TEN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Açıklanan verilere göre, mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı Aralık ayında yüzde 7,7 olarak gerçekleşti. Bu oran, aylık işgücü istatistiklerinin tutulmaya başlandığı 2005 yılından bu yana kaydedilen en düşük seviye olarak kayıtlara geçti. Aynı zamanda, işsizlik oranının tek haneli rakamlarda seyretmesi 32'inci aya taşınmış oldu.

GENÇLER VE KADINLARDA BELİRGİN İYİLEŞME

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, özellikle gençler ve kadınlar arasındaki işsizlik oranlarında dikkat çekici bir iyileşme olduğunu vurguladı. Gençlerde işsizlik oranı, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla 1,9 puan düşerek yüzde 14,1'e geriledi. Kadınlarda ise işsizlik oranı 1 puan iyileşme göstererek yüzde 10,5 seviyesine indi.

EKONOMİK DAYANIKLILIK ARTACAK

Yılmaz, risk primindeki düşüş, kredi notu görünümündeki iyileşme, KKM'den çıkışın tamamlanması ve tarihi seviyelerdeki rezervler gibi faktörlerin ekonominin dayanıklılığını artırdığını ifade etti. Önümüzdeki dönemde, dengeli ve istikrarlı bir büyüme ortamıyla yatırımların ve istihdamın artırılması, ayrıca toplumun her kesimine adil bir refah artışının yansıtılması hedefleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.