32’nci İstanbul Kırtasiye Fuarı’nın son gününde ‘Bir Kalem Bir Hikaye & İz Bırakan Kalemler’ sergisi, ziyaretçileri geçmişle buluşturdu. Prof. Dr. Muhittin Şimşek’in titizlikle oluşturduğu özel kalem koleksiyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’a kadar pek çok önemli ismin kullandığı kalemleri içeriyordu.

ÖNEMLİ İSİMLERİN KALAMLARI
Sergide, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaleminin yanı sıra, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kullandığı kalemler dikkat çekti. Ayrıca, Alparslan Türkeş, Nursultan Nazarbayev gibi birçok ünlü isme ait kalemler de sergide yer aldı. Bu kalemler, tarihi olaylara ve önemli kararlara tanıklık eden parçalar olarak öne çıktı.

GENÇLERİ DİJİTAL ESARETTEN KURTARMAK GEREK
Sergide konuşan Prof. Dr. Muhittin Şimşek, kağıt ve kalemin önemine vurgu yaparak, gençlerin dijital platformların etkisinden kurtulması gerektiğini belirtti. Şimşek, eğitim sistemine yeniden güzel yazı derslerinin kazandırılmasını talep etti. Bu derslerin, gençlerin düşüncelerini yavaşlatıp, kalemle düşünme becerilerini geliştireceğine inandığını ifade etti.







