İstanbul Maratonu'nda sonuncu olan koşucu, göz doldurdu

GÜNDEM Yayınlanma : 10 Kasım 2025 23:43 Düzenleme : 10 Kasım 2025 23:43
İstanbul Maratonu'nda sonuncu olan koşucu, göz doldurdu
İstanbul Maratonu'nu sonuncu bitiren Özbekistanlı koşucu Fariza Avezova, azmi ve kararlılığıyla sosyal medyada büyük ilgi gördü.
İstanbul Maratonu'nda sonuncu olan koşucu, göz doldurdu

İstanbul Maratonu'nda bu yıl en çok dikkat çeken isim, yarışı son sırada bitiren Özbekistanlı kadın koşucu Fariza Avezova oldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntüleriyle gündem yaratan 30 yaşındaki sporcu, “Emeklemek zorunda kalsam bile bu yarışı bitirmem gerekiyordu” sözleriyle birçok insana ilham verdi.

İLK MARATONUNU TAMAMLADI

Avezova, İstanbul'a maratona katılmak üzere geldi ve kariyerindeki ilk 42 kilometrelik parkurda mücadele etti. Yarışın sonlarına doğru dizinden yaşadığı ağrıya rağmen parkuru tamamlamayı başaran sporcu, gösterdiği azimle izleyenlerin takdirini topladı. Organizasyon ekibinin desteğiyle koşuyu sonuncu bitiren Avezova'nın görüntüleri, sosyal medyada hızla yayıldı.

DESTEK VE MOTİVASYONUN ÖNEMİ

Avezova, İHA’ya yaptığı açıklamada, maratona katılmanın kendisi için büyük bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. “30 yaşındayım ve Özbekistan'ın Nukus adında küçük bir kasabasında yaşıyorum. Bu yıl maratonlara katılmaya başladım ve İstanbul Maratonu şimdiye kadar koştuğum en uzun mesafeydi” dedi. Yarışı bitirmekte kararlı olduğunu belirten Avezova, Türk halkının misafirperverliğinden de duyduğu mutluluğu dile getirdi. Özbekistan’a döndüğünde Türkiye'de viral olduğunu fark etti ve maraton organizatörlerine destekleri için teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.