İstanbul semaları fırtınayla dans etti: Çatılar uçtu, tehlike atlattı!

ÇEVRE Yayınlanma : 16 Şubat 2026 00:00 Düzenleme : 16 Şubat 2026 00:00
İstanbul semaları fırtınayla dans etti: Çatılar uçtu, tehlike atlattı!
İstanbul'da etkili olan fırtına Esenyurt, Arnavutköy ve Beylikdüzü gibi ilçelerde maddi hasara yol açtı. Çatılar uçtu, tuğlalar düştü ancak can kaybı yaşanmadı.
İstanbul semaları fırtınayla dans etti: Çatılar uçtu, tehlike atlattı!

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına, kentte paniğe neden oldu. Esenyurt'ta bir binanın çatısı uçarak sokaklara savrulurken, Arnavutköy'de ise bir inşaattan tuğla parçaları etrafa yayıldı. Neyse ki her iki olayda da can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Esenyurt'ta Çatı Kabusu

Esenyurt'un Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi Gazi Caddesi'nde meydana gelen olayda, şiddetli rüzgarın etkisiyle bir apartmanın çatısı yerinden sökülerek adeta havada uçuştu. Uçan çatı parçaları sokağın ortasına düşerken, mahalle sakinleri büyük korku yaşadı. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik önlemleri alarak sokağı trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri de enkazı kaldırmak için yoğun bir çalışma başlattı.

Arnavutköy ve Beylikdüzü'nde Fırtına İzleri

Arnavutköy Merkez Mahallesi'nde de benzer bir durum yaşandı. Bir inşaat alanından kopan tuğla parçaları sokağa dökülürken, o esnada çevrede kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Arnavutköy'de bir eczanenin tabelasının fırtına nedeniyle yerinden sökülerek tehlikeli bir şekilde sallanması da cep telefonu kameralarına yansıdı. Beylikdüzü Barış Mahallesi'nde ise bir apartmanın dış cephe kaplaması sökülerek sokağa düştü. Küçükçekmece Atatürk Mahallesi'nde uçan bir çatının park halindeki araçların üzerine düşmesi de fırtınanın yarattığı olumsuzluklardan biri olarak kayıtlara geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün daha önce yaptığı fırtına uyarıları, bu olaylarla bir kez daha önemini gösterdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.