İstanbul'un en yoğun metro hatlarından M2 Yenikapı-Hacıosman ve M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi-Hisarüstü hatlarında meydana gelen teknik arıza, şehirde ulaşım kaosuna neden oldu. Seferlerde yaşanan gecikmeler, iş çıkış saatindeki kalabalıkla birleşince istasyonlarda adeta insan seli oluştu.

ARIZA SEFERLERİ AKSATTI, YOĞUNLUK ARTIRDI
Gayrettepe ve Osmanbey gibi kritik istasyonlarda, turnikeler önünde kilometrelerce uzayan kuyruklar oluştuğu gözlemlendi. Vatandaşlar, planladıkları seyahatlerini gerçekleştirmekte zorlanırken, duruma büyük tepki gösterdiler. Özellikle Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde yapılacak olan Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması öncesinde yaşanan bu aksaklık, durumu daha da trajik hale getirdi.
METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Metro İstanbul, sosyal medya üzerinden yaptığı resmi açıklamada, M2 ve M6 hatlarındaki teknik arızayı doğrulayarak, seferlerde gecikmelerin yaşandığını bildirdi. Ancak arızanın ne zaman giderileceğine dair net bir bilgi verilmemesi, yolcuların endişesini daha da artırdı. Bu durum, kent içi ulaşımın ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.








