İzmir'in Buca ilçesinde bir apartmanın birinci katında başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek üst katlara ve altındaki manav dükkanına sıçradı. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmaması teselli olurken, binada ve dükkanda ciddi maddi hasar oluştu.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI
Yangın, Barış Mahallesi 337. Sokak'ta saat 10.30 sularında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan dumanları ve alevleri fark eden mahalle sakinleri hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri yangına hızla müdahale etmeye başladı.

ALEVLER KONTROL ALTINA ALINDI
Yangının çıktığı daireden yükselen dumanlar ve alevler, kısa sürede binanın üst katlarını da etkiledi. Aynı zamanda yangın, alt katta bulunan manav dükkanına da sıçrayarak burada da hasara yol açtı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucunda alevler kontrol altına alınarak daha fazla yayılması engellendi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmaması en büyük teselli olurken, binada ve manav dükkanında önemli ölçüde maddi hasar meydana geldiği tespit edildi. Yangının çıkış nedenini belirlemek için detaylı bir inceleme başlatıldı.








