İzmir'de sağanak yağış etkili oldu, ekipler tüm gece görevdeydi

ASAYİŞ Yayınlanma : 30 Ocak 2026 10:42 Düzenleme : 30 Ocak 2026 10:42
İzmir'de sağanak yağış etkili oldu, ekipler tüm gece görevdeydi
İzmir'de etkili olan sağanak yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Ekipler, su baskınları ve arızalara karşı tüm gece görev yaptı.

İzmir’de dün akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış ve fırtına, kentin genelinde yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

YILDIRIM DÜŞTÜ, POMPA İSTASYONU ARIZA YAPTI

Yıldırım düşmesi sonucu Halkapınar Pompa İstasyonu'nda bir arıza meydana gelirken, taşan dereler ve yoğun su baskınlarına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle alarm durumuna geçti. Meteoroloji verilerine göre kısa sürede metrekareye düşen yağış miktarı Buca’da 80 kilogram, Konak’ta ise 63 kilogram olarak ölçüldü. Bu yoğun yağış, su birikintileri ve taşkın riskini artırdı.

348 SU BASKINI İHBARI GELDİ

112 İtfaiye Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 150 ihbar ulaşırken, ekipler gelen çağrılara hızlı bir şekilde müdahale etti. Gaziemir Akçay Caddesi’nde araçlarında mahsur kalan vatandaşlar güvenli alanlara ulaştırıldı. İZSU ve HİM hatlarına ulaşan 348 su baskını ihbarının 142’si yol ve kavşaklarda, 206’sı ise ev ve iş yerlerinde yaşanan baskınlar olarak kaydedildi. Ayrıca, Buca Efeler Mahallesi’nde meydana gelen istinat duvarı çökmesine Fen İşleri ekipleri müdahale etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm birimlerin sahada olduğunu ve gelişmelerin Afet Koordinasyon Merkezi tarafından anlık takip edildiğini belirtti. Yetkililer, riskli bölgelerde zorunlu olmadıkça bulunulmaması ve olumsuz durumların ilgili hatlara bildirilmesi çağrısında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.