İzmir'de üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle projelerini sergilediği iftarda buluştu

EĞİTİM Yayınlanma : 13 Mart 2026 12:42 Düzenleme : 13 Mart 2026 12:42
İzmir'de üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle projelerini sergilediği iftarda buluştu
İzmir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES programı kapsamında 'Kampüs İftarları' yapıldı. Etkinlikte, hibe alan öğrenci projeleri sergilendi ve Ege Üniversitesi'nden 17 proje desteklenmeye hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) ÜNİDES programı kapsamında İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda 'Kampüs İftarları' düzenlendi. Bu özel etkinlikte, hibe almaya hak kazanan Egeli gençlerin projeleri tanıtıldı ve ramazanın birlik, beraberlik ruhu yaşatıldı.

Öğrencilerden Toplumsal Fayda Üreten Projeler

İftara Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, eski Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda, ÜNİDES 6. dönem başvuruları sonucunda Ege Üniversitesi'nden 17 projenin desteklenmeye hak kazandığı belirtildi. Bu başarıyla Ege Üniversitesi, projeleri kabul edilen üniversiteler arasında İzmir'de birinci, Ege Bölgesi'nde ise ikinci sırada yer aldı.

Rektör Alcı: Fikirleri Gerçeğe Dönüştürmek İçin Büyük Fırsat

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, ÜNİDES programının öğrencilerin fikirlerini hayata geçirmeleri ve toplumsal fayda sağlamaları için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. Alcı, proje üreten ve çalışan tüm öğrencileri tebrik ederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti. İftar programının ardından Rektör Alcı ve Dr. Kasapoğlu, kurulan stantları gezerek öğrencilerin projelerini yakından inceledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.