İzmir'deki silahlı saldırının iddianamesi kabul edildi: 3 polis şehit oldu

ASAYİŞ Yayınlanma : 26 Ocak 2026 16:42 Düzenleme : 26 Ocak 2026 16:42
İzmir'deki silahlı saldırının iddianamesi kabul edildi: 3 polis şehit oldu
İzmir'de geçen yıl 3 polisin şehit olduğu saldırının iddianamesi kabul edildi. 13 sanık hakkında ağır ceza talepleri bulunuyor.
İzmir'deki silahlı saldırının iddianamesi kabul edildi: 3 polis şehit oldu

İzmir'in Balçova ilçesinde geçen yıl gerçekleşen silahlı saldırının iddianamesi kabul edildi. Bu saldırıda, 1'i emniyet müdürü olmak üzere toplam 3 polis şehit olurken, 2 kişi de yaralanmıştı.

Olayın detayları

Saldırı, 8 Eylül 2025 sabahı polis merkezine düzenlendi. E.B. isimli saldırgan, pompalı tüfekle polis merkezine ateş açtı. Olayda polis memurları Hasan Akın ve Ömer Amilağ ile birlikte, bölgeye giden 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir de şehit oldu. Çatışma sırasında saldırgan bacaklarından vurularak etkisiz hale getirilirken, polis memuru Murat Dağlı ve bir vatandaş yaralandı.

İddianame ve talepler

Hazırlanan iddianamede, 7'si tutuklu 13 sanık hakkında 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 261'er yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, saldırıyı gerçekleştiren E.B.'nin terör örgütü DEAŞ'a katıldığı, örgüt ideolojisini benimsediği ve silahlı eğitim aldığı bilgisine yer verildi. Ayrıca, saldırının talimatını aldığı belirtiliyor. Sanıkların yargılanmasına 9 Nisan tarihinde başlanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.