İzmir'in Konak ilçesinde, emniyet güçleri tarafından 30 farklı noktada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlerde toplam bin 594 araç kontrol edildi ve bu araçlardan 258'ine çeşitli ihlaller nedeniyle ceza kesildi.

TRAFİK VE ASAYİŞ UYGULAMALARI BİR ARADA
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda Konak ilçesinde hem rutin denetimler hem de kapsamlı dar alan uygulamaları hayata geçirildi. Gündüzleri öğrencilerin güvenliği düşünülerek okul çevrelerindeki işletmeler denetlenirken, akşam ve gece saatlerinde ise aranan şahısların tespiti ve suça meyilli kişilere yönelik çalışmalar yoğunlaştırıldı. Bu kapsamlı denetimlere Asayiş Şube Müdürlüğü'nden 400 yunus unsuru ve toplam 800 personel katılırken, 25 ekip aracı ve 80 sivil personel de görev aldı. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden de 50 resmi önleyici ekip ve 100 personelin destek verdiği çalışmalarda, motosikletli polis timleri, Güven timleri, Ahlak Büro Amirliği ve Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri de aktif rol aldı.

5 GÜNLÜK YOĞUN DENETİM SONUÇLARI
Trafik uygulamaları çerçevesinde, 19 Kasım'dan itibaren başlayan 5 günlük periyotta Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı 182 ekip, 24 şahin ve 14 yaya trafik unsuru ile toplam 421 personel görevlendirildi. Bu süre zarfında bin 133'ü motosiklet olmak üzere toplam bin 594 araç kontrol edildi. Yapılan denetimlerde çeşitli trafik ihlallerini gerçekleştiren 258 araca idari para cezası uygulanırken, 37 araç ise trafikten men edildi.







