İzmir susuz kalıyor! Barajlar kurudu, kesintiler ay sonuna uzadı: Halk tepkili mi?

GÜNDEM Yayınlanma : 16 Kasım 2025 07:34 Düzenleme : 16 Kasım 2025 07:34
İzmir susuz kalıyor! Barajlar kurudu, kesintiler ay sonuna uzadı: Halk tepkili mi?
İzmir'de kuraklık vurdu! İZSU, barajlardaki kritik düşüş nedeniyle su kesintilerini ay sonuna uzattı. 13 ilçede her iki günde bir gece yarısı sular kesilecek.

İZSU'dan yapılan son dakika açıklamasıyla İzmir'deki su kesintilerinin süresi beklenmedik bir şekilde uzatıldı. 15 Kasım'da sona ermesi planlanan kısıtlamalar, şehrin barajlarındaki endişe verici düşük seviyeler nedeniyle ay sonuna kadar devam edecek.

GECE YARISI SU BİTECEK: 13 İLÇEDE KORKULUK TEDBİR

Bu yeni düzenleme kapsamında, İzmir'in 13 farklı ilçesinde iki günde bir olmak üzere gece saat 23.00 ile sabah 05.00 arasında su verilemeyecek. Şiddetli kuraklığın vurduğu kentte, su kaynaklarını koruma çabaları halkı zor durumda bırakıyor.

BARAJLAR BOŞALDI: DOLULUK ORANLARI AKIL ALMAZ SEVİYEDE

İZSU'nun paylaştığı verilere göre, İzmir'in can damarı olan barajlardaki doluluk oranları adeta dibi gördü. Tahtalı Barajı'nda yüzde 1.40, Ürkmez Barajı'nda yüzde 3.70, Balçova Barajı'nda yüzde 1.42, Güzelhisar Barajı'nda yüzde 44.64 ve Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nda ise sadece yüzde 0.05'lik bir doluluk oranı kaydedildi. Bu dramatik tablo, su kesintilerinin daha da artabileceği endişesini beraberinde getiriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.