İznik'te yangın paniği: Çiftçiler traktörleriyle kahramanlık yaptı!

ASAYİŞ Yayınlanma : 06 Temmuz 2026 19:02 Düzenleme : 06 Temmuz 2026 19:02
İznik'te yangın paniği: Çiftçiler traktörleriyle kahramanlık yaptı!
Bursa İznik'te çöp depolama tesisinde çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Çiftçiler traktörleriyle söndürme çalışmalarına destek verirken, havadan ve karadan yoğun müdahale sürüyor.
İznik'te yangın paniği: Çiftçiler traktörleriyle kahramanlık yaptı!

Bursa'nın İznik ilçesi adeta cehennemi yaşadı. Elbeyli Mahallesi'ndeki bir çöp depolama tesisinde başlayan yangın, kontrolden çıkarak hızla ormanlık ve makilik alana yayıldı. Alevlerin acımasız ilerleyişini durdurmak için tüm ekipler canla başla mücadele ederken, bölgedeki çiftçiler de beklemedikleri bir cesaret örneği sergileyerek yangın söndürme çalışmalarına aktif destek verdi.

İznik\

TRAKTÖRLER ALEVLERLE SAVAŞTI

Yangının kontrol altına alınması için Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nden çok sayıda arazöz ve orman işletme ekibi bölgeye sevk edildi. Karadan yürütülen yoğun mücadele sürerken, duyarlı çiftçiler traktörleriyle olay yerine koştu. Kendi tarlalarını ve çevreyi korumak için harekete geçen çiftçiler, kimileri su tankerleriyle kimileri ise traktörlerin taşıma kapasitesini kullanarak söndürme çalışmalarına can siperane katıldı. Bu beklenmedik dayanışma, yangınla mücadelede önemli bir güç kazandırdı.

İznik\

HAVADAN VE KARADAN NEFES KESEN MÜDAHALE

Yangın söndürme helikopterleri de peş peşe gerçekleştirdikleri sortilerle alevlerin yayılmasını engellemek için kritik noktalara su bıraktı. Hem karadan yürütülen hummalı çalışmalar hem de havadan sağlanan destek, ekiplerin yangına müdahalesini büyük ölçüde hızlandırdı. İznik'te yaşanan bu zorlu anlarda, doğa sevgisi ve toplumsal dayanışma en üst düzeyde tecelli etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.