Sinop'un Boyabat ilçesinde, ilkokul öğrencileri için "Jandarma Tanıtımı ve Trafik Güvenliği Eğitimi" adı altında keyifli ve öğretici bir program düzenlendi.

Trafik Kuralları Miniklerin Zihninde Yer Etti
Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Doğu Kan Altın'ın da teşrif ettiği etkinlikte, Sinop İl Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Amirliği ile Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ve Asayiş Timleri, Çattepe İlkokulu'nda eğitim verdi. Toplamda 38 öğrencinin katıldığı bu özel programda, yaya ve okul geçitlerinde nasıl davranılması gerektiği, bisiklet kullanımının güvenli yolları ve oyun alanları, okul servis araçlarında dikkat edilmesi gerekenler gibi temel trafik kuralları miniklere anlatıldı.

Uygulamalı Eğitimle Trafik Parkuru Kuruldu
Eğitim süresince öğrencilerin konuyu daha iyi anlaması ve aktif katılım sağlaması amacıyla akülü araçlar ve trafik jandarması bisikletleriyle uygulamalı bir trafik parkuru oluşturuldu. Bu interaktif parkur sayesinde öğrenciler, trafik kurallarını adeta yaşayarak öğrendiler. Programın sonunda ise tüm öğrencilere "Trafik Jandarması" temalı boyama kitapları hediye edildi.







