Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde, Ilısu Barajı'nda av yasağı döneminde yapılan denetimlerde önemli bir başarı elde edildi. Yasa dışı balık avcılığına karşı yürütülen operasyonda, baraja bırakılmış çok sayıda kaçak balık ağı toplandı. Bu ağlara takılan balıklar ise ekiplerin titiz çalışmasıyla kurtarılarak yeniden doğal yaşam alanlarına salındı.

DOĞAL HAYAT KORUNUYOR
Güçlükonak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Koçyurdu köyü civarında hem su ürünleri av yasağına uyulup uyulmadığını kontrol etti hem de yasa dışı avcılığın önüne geçmeye çalıştı. Denetimler sırasında tespit edilen kaçak ağlar büyük bir titizlikle toplandı. Kurtarılan canlılar, ekosistemin devamlılığı için büyük önem taşıyan doğal ortamlarına geri bırakıldı. Yetkililer, bu tür çalışmaların, balık türlerinin neslinin devamı ve sucul ekosistemin sağlığı için hayati önem taşıdığını vurguladı.
YASAĞA UYMA ÇAĞRISI
Ekipler, doğal dengeyi bozmaya yönelik her türlü yasa dışı avcılık faaliyetiyle mücadelede denetimlerin kesintisiz süreceği bilgisini paylaştı. Vatandaşları da av yasağına riayet etme konusunda uyararak, su ürünleri kaynaklarının korunmasının gelecek nesillerin güvencesi olduğunu hatırlattı. 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği, iç sularda sazangiller için uygulanan av yasağının 1 Nisan ile 30 Haziran tarihleri arasında geçerli olduğu belirtildi. Bu süre zarfında kaçak avcılığın önlenmesi amacıyla bölgedeki kontrol faaliyetlerinin yoğunlaştırıldığı kaydedildi.







