Kadın kooperatiflerine finansal okuryazarlık desteği: Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde önemli çalıştay

GÜNDEM Yayınlanma : 03 Aralık 2025 00:55 Düzenleme : 03 Aralık 2025 00:55
Kadın kooperatiflerine finansal okuryazarlık desteği: Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde önemli çalıştay
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde düzenlenen 'Kooperatif Yönetimi Çalıştayı'nda, kadın kooperatiflerine yönelik finansal okuryazarlık ve sermaye piyasaları konularında eğitim verildi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi ve finansal okuryazarlıklarının artırılması amacıyla önemli bir çalıştay düzenlendi.

KADIN KOOPERATİFLERİNE YÖNELİK FİNANSAL BİLGİLENDİRME

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteği, Türk Kooperatifçilik Kurumu Derneği koordinatörlüğü ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin işbirliğiyle hayata geçirilen "Kadın Kooperatifleriyle Güçlü Aileler, Güçlü Toplum Projesi" kapsamında, Finansal Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayda, kadın girişimcilerin ve kooperatiflerin finansmana erişimini kolaylaştırmak hedeflendi.

SERMAYE PİYASALARININ ROLÜ VE DOLANDIRICILIK UYARISI

Çalıştayda, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlık Danışmanı Buket Salkım, "Kadın Kooperatifleri İçin Finansal Okuryazarlık" eğitimi verdi. Salkım, sermaye piyasalarının sunduğu modern ve güvenilir imkanlardan yararlanmanın önemini vurgulayarak, kadın kooperatiflerinin bu yapının güçlü bir parçası olmasını arzu ettiklerini belirtti. Salkım, Türkiye'de kadın kooperatiflerinin hızla büyüdüğüne ve dijital satış kanallarını daha yoğun kullandığına dikkat çekerek, dolandırıcıların bu alanlara yöneldiğini ve SPK'nın "Siber Dünya ve Finansal İzler" projesini hayata geçirdiğini ifade etti. Katılımcılara kitle fonlaması başta olmak üzere sermaye piyasası enstrümanları hakkında bilgi verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.