Kadınlar Euroleague’de 2026-2027 sezonu için Türk takımlarının grupları netleşti. Fenerbahçe C Grubu’nda, Galatasaray ise B Grubu’nda mücadele edecek.

FENERBAHÇE’NİN RAKİPLERİ
Son şampiyon Fenerbahçe, C Grubu’nda İspanya temsilcisi Valencia Basket Club, Romanya ekibi CS Rapid Bucuresti ve 4. eleme yolunun galibiyle karşı karşıya gelecek. Grubun zorlu rakipleri arasında yer alan Valencia, geçmişteki başarılarıyla dikkat çekiyor.
GALATASARAY’IN ZORLU YOLCULUĞU
Galatasaray ise B Grubu’nda İtalya'dan Beretta Famila Schio, Belçika'dan Kangoeroes Basket Mechelen ve 2. eleme yolunun galibiyle mücadele edecek. Türkiye’yi eleme aşamasında temsil edecek olan Emlak Konut, yarı finalde Yunanistan temsilcisi Panathinaikos AC ile karşılaşacak. Tek maç üzerinden oynanacak bu eşleşmeyi kazanan takım, finalde Spar Girona’nın rakibi olacak. Eleme etabı, dört ayrı yol üzerinden iki turlu ve tek maçlı eleme formatında gerçekleştirilecek. Yarı final karşılaşmaları 23 Eylül Çarşamba, final karşılaşmaları ise 30 Eylül Çarşamba günü oynanacak. Her eleme yolunun kazananı Kadınlar Euroleague normal sezonuna yükselecek. Elenen takımlar ise yollarına Kadınlar Eurocup’ta devam edecek. Normal sezon ise 14 Ekim Çarşamba günü başlayacak.








