Kahve üretiminde Türk imzası: Kumluca'da denemeler başladı

ÇEVRE Yayınlanma : 22 Kasım 2025 20:52 Düzenleme : 22 Kasım 2025 20:52
Kahve üretiminde Türk imzası: Kumluca'da denemeler başladı
Kahve üretiminde Türk imzası: Kumluca'da denemeler başladı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu tarafından tropikal meyve serasında deneme amaçlı kahve fidanı dikimi gerçekleştirildi.

KAHVE FİDANI DİKİMİNE YOĞUN İLGİ

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleriyle inşa edilen tropikal meyve serasında, kahve fidanı etkinliği için bir araya gelenler arasında Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Coşgun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Özen, Ticaret Borası Başkanı Fatih Durdaş ve Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce yer aldı. Seraya toplamda 6 adet Arabica çeşidi kahve fidanı dikildi.

BAŞARI İÇİN UMUTLU AÇIKLAMALAR

Kumluca MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Lokman Altınkaya, katılımcılara deneme amaçlı olarak dikilen kahve fidanları ve bu konudaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Ahmet Coşgun, tropikal meyve bitkilerinin yetiştirilmesi ve bölgeye adaptasyon süreçlerini başarıyla takip ettiklerini belirtti. Daha önce başarılı bir şekilde yetiştirdikleri tropikal meyveler arasında ejder, pitaya ve ananas gibi bitkiler bulunuyor.

KAHVENİN GELECEĞİ VE ADI

Dr. Lokman Altınkaya, Kumluca ve çevresinin kahve bitkisi için uygun bir iklim sunduğunu ifade ederek, bitkinin adaptasyonunu 2 yıl boyunca takip edeceklerini söyledi. Kahvenin Türk kahvesi olarak anılmasına yönelik umutlarını dile getiren Altınkaya,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.