Nevşehir’de Müzeler Haftası dolayısıyla Nevşehir Müze Müdürlüğü tarafından “Doğal ve Kültürel Mirasına Sahip Çık” sloganıyla anlamlı bir yürüyüş düzenlendi.
UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Mirası listesinde yer alan Kapadokya bölgesinin önemli destinasyonları arasında bulunan Paşabağları ile Zelve Açık Hava Müzesi arasında gerçekleştirilen yürüyüşe; Avanos Kaymakamı Osman Bilici, Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar ve yaklaşık yüz üniversite öğrencisi katıldı.
Etkinlikte öğrenciler hem tarihi ve doğal güzellikleri yerinde görme fırsatı buldu hem de çevredeki çöpleri toplayarak çevre bilinci oluşturma adına farkındalık sağladı.
Yürüyüş sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Avanos Kaymakamı Osman Bilici, etkinliğin çok yönlü katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi:
“Müzeler Haftası münasebetiyle ‘doğal ve kültürel mirasına sahip çık’ sloganıyla yaklaşık yüz gencimizle beraber Paşabağları’ndan Zelve Açık Hava Müzesi’ne doğru bir yürüyüş gerçekleştirdik.
Temel amacımız, hem bu tarihi yerlerin zenginliğine dikkat çekmek hem de yol boyunca çevredeki katı atıkları toplayarak çevre ve doğa bilinci ile ilgili bir farkındalık oluşturmak.
Üniversite öğrencilerimizin çoğu ilk kez bu bölgeyi gördü. Özellikle Zelve Açık Hava Müzesi’ni ilk kez gezdiler. Burası dünyanın eşsiz yerlerinden biri. Bugün burada hem tarihi ve doğal değerlerimize dikkat çektik hem de güzel bir birliktelik oluşturduk.”
Gençlerin doğayla bağ kurmasının önemine de değinen Kaymakam Bilici, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeni nesil gençler çok fazla doğayla iç içe değiller. Daha çok sanal bir alemde yaşıyorlar. Biz onların sahip oldukları zenginlikleri keşfetmeleri için dışarıya çıkmalarını istiyoruz.
Bu tür etkinlikler onların da çevreyle, doğayla, kuş sesleriyle, hayvanlarla bir bağ kurmasını sağlayacaktır. Onlar için de müthiş bir deneyim olduğunu düşünüyorum.”
Etkinlik, hem katılımcılar hem de bölge için çevre ve kültür bilincini artırıcı önemli bir adım olarak değerlendirildi.







