Kapıkule Sınır Kapısı, bayram ve yaz yoğunluğuna hazırlanıyor

ASAYİŞ Yayınlanma : 21 Mayıs 2026 22:15 Düzenleme : 21 Mayıs 2026 22:15
Kapıkule Sınır Kapısı, bayram ve yaz yoğunluğuna hazırlanıyor
Edirne Valisi Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı’nda alınan tedbirlerle bayram ve yaz dönemi yoğunluğuna hazır olduklarını açıkladı. Güvenlik ve trafik düzenlemeleri artırıldı.
Kapıkule Sınır Kapısı, bayram ve yaz yoğunluğuna hazırlanıyor

Edirne Valisi Yunus Sezer, yaklaşan gurbetçi sezonu ve Kurban Bayramı yoğunluğu öncesinde Kapıkule Sınır Kapısı’nda Bulgaristan’dan gelen yetkililerle bir araya gelerek alınacak tedbirleri değerlendirdiklerini açıkladı.

Kapıkule Sınır Kapısı, bayram ve yaz yoğunluğuna hazırlanıyor 1

GÜVENLİK VE TRAFİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda incelemelerde bulunan Sezer, ilgili kurum temsilcileriyle yürütülen hazırlıklar hakkında bilgi vererek, bu yıl otoyol ve trafik cezalarının çıkışta tahsil edileceğini duyurdu. Yaz döneminde Avrupa’dan Türkiye’ye giriş yapacak gurbetçi vatandaşların oluşturacağı yoğunluğa dikkat çeken Sezer, sınır kapısında tüm hazırlıkların tamamlandığını vurguladı. 22 Haziran’da başlayacak gurbetçi sezonu için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Kapıkule Sınır Kapısı, bayram ve yaz yoğunluğuna hazırlanıyor 2

KOORDİNASYON VE HIZLI İŞLEMLER

Vali Sezer, yolcu giriş ve çıkışlarında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için personel, güvenlik ve trafik düzenlemeleri başta olmak üzere birçok alanda önlemlerin artırıldığını ifade etti. Özellikle yaz aylarında yaşanan yoğun geçiş trafiğine karşı ek peronlar ve ilave personel desteği sağlanarak vatandaşların işlemlerinin hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü aktardı. Ayrıca, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki koordinasyonun yoğunluğun yönetiminde kritik öneme sahip olduğunu da vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.