Kar sürprizi: Yayla evinde mahsur kalan vatandaşa kurtarma operasyonu

ASAYİŞ Yayınlanma : 25 Ocak 2026 23:45 Düzenleme : 25 Ocak 2026 23:45
Kar sürprizi: Yayla evinde mahsur kalan vatandaşa kurtarma operasyonu
Yozgat'ta yoğun kar yağışı nedeniyle yayla evinde mahsur kalan bir vatandaş, AFAD ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışmasıyla kurtarıldı.
Kar sürprizi: Yayla evinde mahsur kalan vatandaşa kurtarma operasyonu

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı felç etti ve yüksek rakımlı bir yayla evinde mahsur kalan bir vatandaşın yardım çağrısına yol açtı.

KAR YÜZÜNDEN YAYLA EVİNDE MAHSUR KALDI

İnönü köyü sakinlerinden S.K., 2 bin rakımlı Tanışık Yaylası'ndaki evinde yoğun kar nedeniyle mahsur kaldı. Hasta olduğunu ve erzak ile yakacağının tükenmek üzere olduğunu belirten S.K., acil yardım talebinde bulundu.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Yardım çağrısının duyulmasının ardından AFAD ve jandarma ekipleri, bölgeye sevk edildi. İl Özel İdare ekiplerinin kepçelerle yolun bir bölümünü açmasının ardından, AFAD ve jandarma ekipleri zorlu arazi şartlarında ilerleyerek S.K.'ye ulaştı. Sağlık durumu iyi olduğu belirtilen S.K., mahsur kaldığı yayla evinden alınarak ilçe merkezindeki ailesine güvenle teslim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.