Kara Kuvvetleri Komutanı Tokel'den Kosova'da dostluk ziyareti: Priştine'de tarihi buluşmalar

GÜNDEM Yayınlanma : 22 Kasım 2025 01:57 Düzenleme : 22 Kasım 2025 01:57
Kara Kuvvetleri Komutanı Tokel'den Kosova'da dostluk ziyareti: Priştine'de tarihi buluşmalar
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Kosova'nın başkenti Priştine'de Sultan Murat Türbesi'ni ziyaret etti ve üst düzey askeri yetkililerle stratejik görüşmeler gerçekleştirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, 19-20 Kasım tarihlerinde Kosova'nın başkenti Priştine'de önemli ziyaretler gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, komutanın resmi program kapsamında bir dizi temaslarda bulunduğu belirtildi.

TARİHİ SULTAN MURAT TÜRBESİ ZİYARETİ

Orgeneral Tokel, Priştine programının ilk durağı olarak Sultan Murat Türbesi'ni ziyaret etti. Bu anlamlı ziyaret, Türkiye ile Kosova arasındaki tarihi ve kültürel bağları bir kez daha gözler önüne serdi.

STRATEJİK İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ

Komutan Tokel, programı kapsamında Türk Temsil Heyeti Başkanı Piyade Albay Harun Elitaş, Kosova Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Bashkim Jashari, KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş ve Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ile bir araya geldi. Bu üst düzey buluşmalarda, iki ülke arasındaki güçlü işbirliği ve dostluk ilişkileri vurgulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.