Sinop Üniversitesi'nden bir akademisyenin öncülük ettiği 'CONTATRAP' projesi, Karadeniz'in geleceğine dair umutları yeşertiyor. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Zehra Betül Öcal'ın başarıyla yürüttüğü bu proje, artık dünya sahnesinde önemli bir fon desteği kazanmış durumda. Bu başarı, Karadeniz'in korunması ve sürdürülebilir çevre çözümleri yolunda atılmış dev bir adım olarak kayıtlara geçiyor.

ÇEVRE MÜCADELESİNE BÜYÜK DESTEK
Prestijli Eco-Innovation Challenge (EIC) programı tarafından desteklenmeye değer görülen CONTATRAP projesi, Karadeniz'deki kirlilikle mücadele etmeyi, hassas deniz ve kıyı ekosistemlerini korumayı ve yenilikçi çevresel stratejiler geliştirmeyi hedefliyor. Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi (UNOPS) gibi küresel aktörlerin iş birliğiyle yürütülen bu program, Karadeniz'in karşı karşıya olduğu çevresel zorluklara bilimsel ve yenilikçi çözümler sunan projelere finansal destek sağlıyor. Bu sayede, bölgenin ekolojik dengesinin yeniden sağlanması amaçlanıyor.
BİLİM DÜNYASI VE BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞARI
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi yönetiminden yapılan açıklamada, projenin hem Karadeniz bölgesi hem de uluslararası bilim camiası için taşıdığı stratejik önemin altı çizildi. Fakülte yönetimi, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Betül Öcal'ı ve tüm proje ekibini tebrik ederek, "Fakültemiz Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Betül Öcal yürütücülüğündeki CONTATRAP Projesi, Karadeniz’in çevresel sorunlarına yenilikçi çözümler geliştirmeyi amaçlayan Eco-Innovation Challenge (EIC) programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Karadeniz’in korunmasına büyük katkı sağlayacak bu önemli başarısından dolayı öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Zehra Betül Öcal’ı ve tüm proje ekibini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerini kullandı. Bu uluslararası alanda elde edilen destek, projenin gelecek dönemde Karadeniz genelinde uygulanabilecek çevre koruma modellerine öncülük edeceğinin güçlü bir göstergesi olarak görülüyor.







