Konya'nın Karapınar ilçesindeki Göktepe bölgesinde Uluslararası Karapınar Yelken Kanat Şampiyonası'nın uçuşları devam ediyor.
GÖKTEPE: YELKEN KANAT İÇİN İDEAL BİR BÖLGE
Karapınar Göktepe, yelken kanat sporunun uluslararası arenadaki önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yaparken, sporcular tarafından Türkiye'deki en verimli ve kaliteli uçuş bölgelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Bölge, geniş kalkış alanları, yılın büyük bölümünde elverişli rüzgar koşulları ve yüksek irtifa potansiyeli ile pilotlara benzersiz bir uçuş deneyimi sunuyor.
ŞAMPİYONADA SON GÜN VE MİLLİ TAKIM YOLU
Yarın ödül töreniyle sona erecek olan şampiyona, uluslararası yarışmacı pilotlara puan kazandırmanın yanı sıra Türkiye Şampiyonası sıralaması için de belirleyici olacak. Yarışmada dereceye giren Türk sporcular, genel sıralamada puanlar elde ederek Türk Milli Yelken Kanat Takımı'na katılma yolunda önemli bir adım atacaklar. Sporculardan Alper Gök, "Uçuşlar çok güzel, keyifli" şeklinde konuştu. Necmettin Yakan ise, "Konya Karapınar’dayız. Hava güzel, ortam güzel. Uçuşlar da inşallah güzel olacak. Herkese başarılar diliyorum, emeğine geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Hava Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Ferdi Doğan, şampiyonaya gösterilen ilginin Karapınar'ı hava sporlarında bir merkez haline getirme yolunda önemli bir adım olduğunu belirterek, "İlerleyen zamanlarda bir çok yarışmayı burada yapabiliriz. Çünkü doğası güzel ve uçuş için her şey var" ifadelerini kullandı.








