Karatay Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi 10545 Sokak’ta düzenlediği fidan dikim etkinliği ile ilçede yeşillendirme çalışmalarını hızlandırdı. 10 bin 400 metrekarelik alanda hazırlanan yeni ağaçlandırma sahasına; İğde, Sofora, Dişbudak, Akasya, Çınar ve Ihlamur fidanları dikildi.
Etkinliğe Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Akif Demirci, öğretmenler ve 11 okul ile kurslardan 370 öğrenci katıldı.

“KARATAY’IN HER KARIŞINA SORUMLULUĞUMUZ VAR”
Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçede sürdürülen ağaçlandırma seferberliğinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Belediye olarak şehrimizin her noktasında çevremizi güzelleştirmek ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için çalışmalar yürütüyoruz.
Temalı parklar, lavanta ve gül bahçeleri, piknik alanları ve hobi bahçeleri gibi projeleri hayata geçiriyoruz. Dikilen her fidan, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için attığımız güçlü bir adımdır.”
Kılca ayrıca çocuklara ağaç sevgisini aşılamayı amaçladıklarını belirterek şunları ekledi:
“Sanayimizin boş alanlarını değerlendirerek büyük bir ağaçlandırma çalışması başlattık. Çocuklarımızla birlikte diktiğimiz her fidan geleceğe bırakacağımız bir sadaka-i cariyedir.”

“GELECEĞİMİZ İÇİN AĞAÇLANDIRMA ÇOK ÖNEMLİ”
Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, çevre bilincinin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları ekolojik ve sosyal açıdan büyük önem taşımaktadır. Bu etkinlikle çocuklarımıza doğaya sahip çıkmanın değerini aktarmış oluyoruz. Katkı sağlayan Karatay Belediyesi’ne ve tüm öğrencilere teşekkür ediyorum.”

ÖĞRENCİLERDEN DOĞA SEVGİSİ MESAJI
Etkinliğe katılan öğrenciler, fidan dikmekten duydukları mutluluğu dile getirerek Karatay Belediyesi’ne teşekkür etti.
Program, fidanların toprakla buluşturulması ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.








