Karatepe'de geleneksel son iftar sofrası kuruldu

YAŞAM Yayınlanma : 21 Mart 2026 00:21 Düzenleme : 21 Mart 2026 00:27
Karatepe'de geleneksel son iftar sofrası kuruldu
Sarayönü’ne bağlı Karatepe Mahallesi’nde Ramazan ayının son iftarı, mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen son iftar programı, bu yıl da birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birine sahne oldu.

MAHALLE HALKI AYNI SOFRADA BULUŞTU

Safa Yemek Organizasyon tarafından hazırlanan iftar programında, akşam ezanının okunmasıyla birlikte mahalle halkı aynı sofrada buluşarak son oruçlarını açtı.

Özenle hazırlanan yemekler eşliğinde gerçekleşen programda, mahalle sakinleri Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamanın huzurunu paylaştı.

Genç, yaşlı, çocuk demeden her kesimden vatandaşın katıldığı iftar programı, Karatepe’de güçlü bir dayanışma tablosu ortaya koydu.

 

MUHTAR VE DERNEK BAŞKANINDAN BİRLİK MESAJI

 

Karatepe Mahalle Muhtarı İbademin Eken ve Karatepe Derneği Başkanı Kadir Ocak da iftar programında  vatandaşlarla yakından ilgilenerek bu birlikteliğin önemine dikkat çekti. Mahallede oluşan bu güçlü dayanışma ortamı, Karatepe’de geleneklerin yaşatılmaya devam ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.