Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, yaylada etkili olan kar yağışına yakalanan çoban Serhan Çakmak, sürüsünü otlatırken söylediği türküyle soğuk havayı adeta ısıttı. Bu durum, karla kaplı doğal manzarada ortaya renkli ve sıcak görüntüler çıkardı.

KAR YAĞIŞINA RAĞMEN MESAİ BAŞINDA
Çamlıkaya köyü yaylalarında sabah saatlerinde aniden bastıran yoğun kar yağışı, sürüsüyle birlikte yaylada bulunan çobanı hazırlıksız yakaladı. Ancak soğuk havaya aldırmayan Serhan Çakmak, küçükbaş hayvanlarını otlatmaya devam etti. Kar örtüsüyle bembeyaz olan yaylada hayvanlarını kontrol eden çoban, aynı zamanda söylediği türküyle hem kendine hem de etrafındaki sürüsüne eşlik etti. Bu beklenmedik tablo, doğal ortamın sessizliğiyle birleşince izleyenlere sıcacık anlar yaşattı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Kar yağışının gün boyu aralıklarla devam ettiği bölgede, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar zorlu hava şartlarına rağmen günlük rutinlerini sürdürmeye devam etti. Çoban Serhan Çakmak'ın kar manzarası eşliğinde söylediği türkü anları, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler, kısa sürede büyük ilgi görerek gündem oldu. Çakmak, "Şu an 14 Kasım 2025. Reşadiye ilçesi Çamlıkaya köyündeyiz. Hayvanlarımızı kar yağışına rağmen otlatmaya çalışıyoruz" diyerek o anları anlattı.







