Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp'ten iddialara yanıt ve gelecek projeleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar

YAŞAM Yayınlanma : 06 Nisan 2026 23:18 Düzenleme : 06 Nisan 2026 23:18
Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp'ten iddialara yanıt ve gelecek projeleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar
Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp, birliğin mali durumunu, üye sayısındaki artışı ve geleceğe yönelik projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Alp, borç yükünden kurtulduklarını ve üretici odaklı çalıştıklarını b

Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp, düzenlediği basın toplantısında birlik hakkında ortaya atılan iddialara net yanıtlar verirken, görev süresi boyunca hayata geçirilen projeleri ve geleceğe yönelik hedeflerini detaylandırdı. Alp, birliğin geçmişteki borç yükünden kurtarıldığını, üye sayısının katlanarak arttığını ve tamamen üretici odaklı bir hizmet anlayışı benimsediklerini vurguladı.

Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp\

Üye Sayısında Rekor Artış ve Üretici Odaklı Dönüşüm

Başkan Alp, göreve geldiğinde zor durumda olan bir birlik devraldıklarını belirterek, bugün gelinen noktada önemli bir büyüme ivmesi yakalandığını ifade etti. Göreve başlarken 2 bin olan üye sayısının, titiz çalışmalar sonucunda 10 bine ulaştığını söyleyen Alp, bu başarının temelinde üreticilerle kurulan güçlü bağ ve doğrudan iletişim olduğunu söyledi. Alp, "Üyelerimizi kapıda karşılayıp uğurladık. Kendimizi başkan değil, çiftçinin bir parçası olarak gördük" diyerek üreticiye verilen önemin altını çizdi.

Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp\

Mali Yapı ve Yasal Süreçlere Açıklık Getirildi

7 Şubat'ta yapılan genel kurulun bazı çevrelerce tartışma konusu yapılmasına yönelik açıklamalarda bulunan Alp, sürecin tamamen yasalara uygun ilerlediğini savundu. Yapılan itirazların mahkemelerce reddedildiğini hatırlatan Alp, "Bu ülkede karar mercii yargıdır. Şu ana kadar genel kurulun iptaline dair bir karar yok" diyerek süreci netleştirdi. Birlik hakkında ortaya atılan mali yapı iddialarına da değinen Alp, göreve geldiklerinde ciddi borçlarla karşılaştıklarını ancak bugün itibarıyla hiçbir bankaya kredi borcu bulunmadığını müjdeledi.

Geleceğe Yönelik Projeler ve Destekler

Hayvancılık sektörünün can damarlarından olan küpeleme çalışmalarında Kars'ın Türkiye ikincisi olduğunu açıklayan Alp, 172 bin hayvana küpe takıldığını ve sahadaki 45 kişilik ekibin özverili çalışmasıyla bu başarının elde edildiğini belirtti. Birliğin doğrudan yem satışı yapamaması sorununa da çözüm getirdiklerini, kurulan iktisadi işletme sayesinde yem, hayvan ve ekipman satışının önünün açıldığını kaydetti. Ayrıca, Ziraat Bankası ile yapılacak protokol kapsamında uygun şartlarda gebe düve temini sağlanacağını ve TARSİM sigortası nedeniyle süt desteğinden yararlanamayan üreticiler için de maliyetleri düşürerek daha fazla destekten faydalanmalarını sağladıklarını ekledi. Alp, Kars'a kazandırılan "1. derece örgüt" statüsü sayesinde yetiştiricilerin ek destekler, kredi avantajları ve öncelikli teşviklerden yararlanabildiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.