23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da büyük bir coşku ile kutlandı. Tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelengin bırakılmasıyla başladı.

ANITTA SAYGI DURUŞU
Törenin ardından etkinlikler Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam etti. Kars Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, burada yaptığı konuşmada, "23 Nisan, sadece bir bayram değil; aynı zamanda milli iradenin tecelli ettiği, milletimizin kendi kaderine sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktasıdır," dedi. Kaya, Atatürk'ün bu özel günü çocuklara armağan etmesinin, onlara duyulan güvenin ve inancın en güçlü ifadesi olduğunu vurguladı.

GELECEĞİN TEMİNATI: ÇOCUKLAR
Nevzat Kaya, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini belirterek, eğitimin sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını ifade etti. "Çocuklarımızın güvenli, huzurlu ve sevgi dolu ortamlarda yetişmesi, hepimizin ortak sorumluluğudur," diyen Kaya, eğitim camiasının en önemli görevlerinden birinin, milli ve manevi değerleri çocuklara kazandırmak olduğunu söyledi. Program, şiirlerin okunması ve sinevizyon gösterisi ile sona erdi. Törene Kars Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger ve diğer yetkililer katıldı.







