Kars'ta durdurulan bir kamyonetin kasasında 12 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi organizatörlük suçlamasıyla tutuklandı.

DÜZENSİZ GÖÇMENLER YAKALANDI
İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, bir aracın düzensiz göçmen taşıdığı bilgisine ulaştı. Takip edilen bu araç, Kars Çevre Yolu üzerindeki uygulama noktasında durduruldu. Yapılan kontroller sonucunda, aracın kasasında Türkiye’ye yasa dışı yollarla giriş yaptığı belirlenen 12 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı.
ORGANİZATÖRLER TUTUKLANDI
Olayla ilgili olarak araçta bulunan 4 şüpheli, N.U. (16), F.A. (22), Ö.K. (26) ve B.K. (24) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen bu kişiler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kars Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. Ayrıca, yakalanan düzensiz göçmenlerden 2’sinin farklı suçlardan arandığı tespit edildi. Kars Emniyet Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göç ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.







