Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kasapoğlu, Cumhuriyet’in sadece bir yönetim biçimi olmadığını, aynı zamanda bir ödev ve özgürlük anlayışını da temsil ettiğini vurguladı.
ÖZGÜRLÜK VE GÜÇLÜ BİR İRADE
Kasapoğlu, Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünün umut ve cesaretle kutlanması gerektiğini belirterek, "Cumhuriyet bize bahane değil, çözüm üretmeyi miras bıraktı" ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, Cumhuriyet’in milletin azim ve kararlılığıyla şekillenen büyük bir irade eseri olduğunu dile getirdi.
EŞİT HAKLARLA GELECEK
Cumhuriyet’in, her yurttaşın eşit hak ve fırsatlara sahip olduğu bir gelecek sunduğunu belirten Kasapoğlu, "29 Ekim özgüvenimizi tazelediğimiz, üretimi ve fırsat eşitliğini artırma kararlılığımızı yinelediğimiz gündür" şeklinde konuştu. Ayrıca, Türkiye’nin Cumhuriyet değerleriyle büyüyen ve her alanda gelişen bir ülke haline geldiğinin altını çizdi.








