Kastamonu'da sağanak yağışlar can ve mal kaybı yaşatmadı, ama 150'den fazla bina su altında kaldı

ASAYİŞ Yayınlanma : 26 Temmuz 2026 13:24 Düzenleme : 26 Temmuz 2026 13:24
Kastamonu'da sağanak yağışlar can ve mal kaybı yaşatmadı, ama 150'den fazla bina su altında kaldı
Kastamonu'da etkili olan sağanak yağışlar, 150'den fazla evi ve iş yerini su altında bıraktı ancak can kaybı yaşanmadı. Tahliyeler gerçekleştirildi.
Kastamonu'da sağanak yağışlar can ve mal kaybı yaşatmadı, ama 150'den fazla bina su altında kaldı

Kastamonu Valiliği, sahil bölgesinde etkisini gösteren sağanak yağışlar nedeniyle 150’den fazla ev, iş yeri ve depoya su bastığını açıkladı.

Kastamonu\

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu için ‘turuncu’ kodla uyarı verirken, özellikle sahil kesiminde dünden itibaren süregelen kuvvetli sağanak yağışlar, gece saatlerinde şiddetini artırdı. Bu durum, birçok iş yerinin, evin ve deponun su altında kalmasına yol açtı. Bazı taşıtlar da su birikintilerinde mahsur kaldı.

Kastamonu\

AFET ÇALIŞMA GRUPLARI TEYAKKUZA GEÇİRİLDİ

Kastamonu Valiliği, Meteoroloji’nin yoğun yağış uyarıları doğrultusunda Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında sahil bölgelerinde tedbirler aldıklarını duyurdu. Cide, Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinde, riskli bölgelere gerekli personel ve araçlar konuşlandırıldı. Cide ilçesinde meydana gelen su baskınında can kaybı yaşanmazken, zemin katlarda yaşayan vatandaşlar güvenli alanlara tahliye edildi. Talep edenler için ilçe merkezindeki yurtlarda barınma imkanı sağlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.