Kayseri'de 60 kişi, Kadir Gecesi'ni aramak için itikafa girdi

GÜNDEM Yayınlanma : 15 Mart 2026 08:32 Düzenleme : 15 Mart 2026 08:32
Kayseri'de 60 kişi, Kadir Gecesi'ni aramak için itikafa girdi
Kayseri'de 60 kişi, Ramazan'ın son 10 gününde Kadir Gecesi'ni aramak için itikafa girdi ve ibadetlerini sürdürüyor.
Kayseri'de 60 kişi, Kadir Gecesi'ni aramak için itikafa girdi

Kayseri'de bulunan 777 yıllık Hacı Kılıç Camii'nde, yaklaşık 60 kişi Ramazan ayının son 10 gününü ibadetle geçirmek için itikafa girdi.

İTİKAFIN ANLAMI VE ÖNEMİ

Peygamber Efendimiz’in sünnetlerinden biri olan itikaf, Ramazan’ın son 10 gününde Kadir Gecesi'ni aramak amacıyla gerçekleştiriliyor. İtikafa giren vatandaşlar, geceleri dua ve ibadet ederken, gündüzleri dinleniyorlar. Öğle vaktine kadar uyuyarak dinlenen katılımcılar, öğle namazını kıldıktan sonra çeşitli ibadetlerle günlerini tamamlıyor.

İTİKAF GÜNDEMİ

İtikafa katılan Hasan Bozdemir,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.