Kayseri'de etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı felç etti. Sarız-Göksun ve Hacılar-Erciyes karayollarında mahsur kalan sürücüler ve vatandaşlar, AFAD, polis ve jandarma ekiplerinin hummalı çalışmasıyla kurtarıldı.

Dondurucu Soğukta Hayat Kurtarma Operasyonu
Şiddetli tipi ve kar yağışı nedeniyle araçlarında mahsur kalan ve donma tehlikesi atlatan vatandaşlar için bölgeye acil ekipler sevk edildi. Zorlu hava koşullarına rağmen ekipler, özveriyle çalışarak vatandaşları ve araçlarını güvenli bölgelere taşıdı. Kurtarılan vatandaşların temel ihtiyaçları da ekipler tarafından karşılandı.

Yurtlara Yerleştirildiler
Pınarbaşı ilçesinde de benzer bir durum yaşandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan diğer vatandaşlar da ekipler tarafından kurtarılarak Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlara yerleştirildi. Bu sayede vatandaşların soğuktan korunması sağlandı.







